Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijenio četiri ministra

Grčki premijer preko noći promijenio sastav kabineta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer George Papandreu promijenio je u noći s ponedjeljka na utorak sastav svog kabineta i zamijenio četiri ministra kako bi se ta zemlja što učinkovitije uhvatila u koštac s krizom.

Vladin glasnogovornik Giorgos Petalotis kazao je da se mijenjaju ministri rada, gospodarstva, zdravlja i poljoprivrede. Novi ministri prisegu će položiti u utorak u podne. Na dužnosti će i nakon izmjena u vladi ostati ministar financija Giorgos Papaconstantinou koji je s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom dogovorio program spasa od 110 milijardi eura za prezaduženu grčku državnu blagajnu.

Pročitajte i ovo Državni stan - 4 Ima pravo, ali... Dnevnik Nove TV doznaje kakav je stan izabrao novi ministar gospodarstva Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan Potvrđen u Saboru Prva izjava ministra Habijana: "Svjestan sam da u ministarstvu ima puno kompetentnijih ljudi od mene". Govorio i o svojim golišavim fotografijama

>> Grčka: Radnici i poslodavci dogovorili zamrzavanje plaća u 2010.

Papandreu koji je izabran prije manje od godine dana provodi reforme kako bi smanjio javnu potrošnju i potaknuo gospodarski rast, ali i riješio probleme u resorima kao što su socijala i javno zdravstvo. Na promjene u vladi premijer se, prema pisanju medija, odlučio nakon što su trojica dužnosnika najavila da će se kandidirati na lokalnim izborima u studenome. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene