Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema milosti

Ministar financija objavio rat bogatima - uzet će im novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bogatašima u Grčkoj mogao bi se uvesti izvanredan porez kako bi se napunio državni proračun.

Grčki ministar financija Janis Varufakis je obećao u subotu da "neće imati milosti" u borbi protiv onih koji mogu platiti i nije isključio uvođenje izvanrednog poreza kako bi se osigurala proračunska ravnoteža.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Marko Primorac, ministar financija Hoće li sniziti stopu PDV-a? Ministar financija za Dnevnik Nove TV otkrio detalje Vladina paketa mjera te koliko je trezorskih zapisa kupio

"Obvezali smo se na proračunsku ravnotežu. Ako sam prisiljen uvesti izvanredni porez, učinit ću to i to će biti za one koji mogu platiti, nećemo tražiti novac od onih koji jedva preživljavaju", rekao je ministar tijekom razgovora za grčku televiziju Skai.

"Zanimaju nas oni koji imaju novac i nikada nisu platili. Oni su na našoj meti i bit ćemo nemilosrdni", dodao je.

Ministar je također izrazio želju da europski partneri pomognu Grčkoj.

Premijer Alexis Tsipras je najavio u petak navečer prvi niz mjera borbe protiv utaje poreza i povišenja državnih prihoda uz poziv poreznim obveznicima na plaćanje dijela njihovih dugova.

Kaos u pregovorima: Grci ne žele poštivati pravila, odbili paket pomoći

Ukupan dug grčkih poreznih obveznika iznosi 76 milijuna eura i raste iz mjeseca u mjesec.

Nakon teških pregovora, Grčka je uspjela postići produženje plana europske pomoći i obvezala se na uvođenje niza mjera radi jamčenja proračunske ravnoteže i poštivanja svojih dugova prema vjerovnicima, EU i MMF.

Govoreći pred središnjim odborom svoje radikalne stranke Sirize premijer Alexis Tsipras je u subotu ponovio da su pregovori s europskim partnerima bili jako teški, te da je bilo ogromnih pritisaka i da se teška borba nastavlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene