Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voditelj grčkog ureda za vezu u Prištini Dimitris Mocopulos imenovan je posrednikom za zaštitu vjerskog i kulturnog naslijeđa Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, priopćio je ured posebnog predstavnika EU na Kosovu Pietera Feitha.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Feith i Mocopulos sastali su se  u Prištini i zajednički istaknuli privrženost EU zaštiti vjerskog i kulturnog naslijeđa na Kosovu.

'U tom kontekstu grčka se vlada ljubazno suglasila da omogući usluge voditelja grčkog ureda za vezu u Prištini, veleposlanika Dimitrisa Mocopulosa, kao posrednika za zaštitu vjerskog i kulturnog naslijeđa Srpske pravoslavne crkve na Kosovu. Ovo je u skladu s obvezama Kosova u području vjerskog i kulturnog naslijeđa', navedeno je u priopćenju medijima.

U priopćenju se dodaje i kako će Mocopulos posredovati u razvoju zajedničke politike konzerviranja vjerskog i kulturnog naslijeđa te da će biti aktivno angažiran na povećanju svijesti o kulturnom naslijeđu, kao i da će mu ured posebnog predstavnika Europske unije, prema potrebi, pružiti podršku u obavljanju njegove dužnosti. (Hina)