Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabio se u prizemlje

Grčka: Vlak iskočio iz tračnica i prošao kroz kuću, najmanje 2 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije osobe su poginule a sedam ih je ozlijeđeno u subotu navečer kad je putnički vlak u sjevernoj Grčkoj izletio iz tračnica i potom prošao kroz kuću, izvijestile su vlasti.

Vlak sa 70 putnika bio je na putu od Atene do grada Soluna kada je izletio iz tračnica u gradu Adendroa, koji je udaljen oko 37 km od polazišta, priopćila je željeznička tvrtka Trainose. Uzrok nesreće još nije poznat.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Jedan se vagon zabio u prizemlje dvoetažne kuće dok su se drugi vagoni srušili na stranu.

Vozač je bio u kritičnom stanju, izjavili su iz tvrtke za Reuters.

Vatrogasci i šef Nacionalne službe hitnih službi rekli su da su ubijene dvije osobe. Ranije, u priopćenju na svojoj web stranici, Trainose je objavio da su četiri osobe umrle u nesreći, ali je kasnije uklonjena ta referenca.

"Smrt je zazvonila," izjavio je lokalni stanovnik Jorgos Mylonas, jedan od svjedoka nesreće za Atensku novinsku agenciju.

"Čuo sam čudnu buku, a onda sam vidio kako se vlak približava i ulazi u susjednu kuću", rekao je.

Neki mediji su izvjestili da je ukupno pet vagona iskočilo iz tračnica.

Najmanje 12 vatrogasnih vozila bilo je razmješteno na tom području, izjavila je vatrogasna brigada, u operaciji spašavanja koja je trajala u noći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene