Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platili 2000 dolara

Grčka: Utopilo se 20 emigranata iz Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brodica s emigrantima iz Turske, koji su se nadali da će stići do grčke obale, potonula je u subotu ujutro blizu otoka Lesvosa pri čemu je smrtno stradalo 20 ljudi, izvijestila je grčka policija.

Brod je isplovio iz turskog priobalnog mjesta s 27 iračkih emigranata i kapetanom. Prema izjavi jednoga preživjelog putnika, brodica je potonula milju od obale otoka Lesvosa zbog snažnog vjetra, prenijela je policija.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Strašni prizori na Rodosu Strah i nevjerica FOTO Prizori koji slamaju srca! Grčka, Turska, Alžir u plamenu: "Ovo je poput biblijske katastrofe"

>> Turska: Više od 50 ilegalnih emigranata poginulo u brodolomu

"Muškarac koji je uspio preživjeti potonuće brodice obalnoj je straži kazao kako su svi emigranti iz Iraka te da su za transport do otoka platili 2000 dolara", rekao je policajac. Grčka obalna straža pronašla je 20 tijela i još traži potencijalne preživjele, rekao je policijski dužnosnik.

Svake godine tisuće ilegalnih migranata bježi iz Iraka, najčešće preko Turske, a krajnje im je odredište Grčka, u kojoj je pitanje ilegalnih imigranata postalo jedno od većih problema, osobito u godini u kojoj se održavaju parlamentarni izbori. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene