Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska: Više od 50 ilegalnih emigranata poginulo u brodolomu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U brodolomu plovila s približno 60 ilegalnih emigranata u subotu kasno navečer u vodama ispred zapadne obale Turske poginula je 51 osoba, prema najnovijim podacima, kazao je turski dužnosnik.

- Pronašli smo dosad pedeset i jedno tijelo, među kojima dvije žene. Samo je šest osoba preživjelo nesreću, kazao je Orhan Sefik Guldibi, pomoćnik prefekta Seferihisara, blizu Izmira, na Egejskom moru, odakle je isplovio brod s najmanje 60 putnika.

Pročitajte i ovo Pomorska policija, ilustracija Pružena liječnička pomoć Potonuo brod kod Trogira, policija po mraku spašavala posadu Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

U priopćenju turske obalne straže spominje se čak 85 osoba na brodu u trenutku nesreće.

Turske vlasti misle da se pretrpano plovilo potopilo u noći sa subote na nedjelju ubrzo nakon isplovljavanja za grčki otok Chios zbog loših meteoroloških uvjeta u tom području.

Samo je šest putnika, među kojima dva palestinske nacionalnosti, uspjelo doplivati do plaže gdje su ih našli lokalni stanovnici i obavijestili žandare, istaknuo je lokalni dužnosnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene