Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Utvrđivanje identiteta

U romskom naselju pronašli plavokosu djevojčicu, traže se njezini roditelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija pokušava otkriti identitet plave djevojčice koju su pronašli u romskom naselju te DNK analizom ustvrdili da nije u rodu s osobama koje su tvrdile da su joj roditelji.

Četverogodišnja Maria pronađena je u jednom grčkom romskom naselju, a nakon što je otkriveno da nije u rodu s obitelji s kojom je živjela, policija je objavila njezinu fotografiju ne bi li što lakše pronašli njezine roditelje, objavio je BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Policija vjeruje da je djevojčica žrtva otmice ili trgovanja ljudima te se obraćaju međunarodnoj zajednici jer izgledom sliči na ljude koji su porijeklom iz sjeverne i istočne Europe.

>> VIDEO Od trgovaca ljudima spašeno 92 djece i 2 žene

Kada je dovedena u humanitarnu udrugu u kojoj se sada nalazi 'Smile for the Child' bila je uplašena i zapuštena, ali dobrog zdravlja. Navodno su je Romi koristili da bi prosila na cesti.

Djevojčica je pronađena nakon što je policija upala u romsko naselje u blizini Farsale, u potrazi za drogom i oružjem. Pri tom su policajci primijetili djevojčicu svijetle puti, plave kose i zelenih očiju. Kada su zatražili dokumente od nje i druge djece koju su zatekli u kući, ispalo je da je žena koja je tvrdila da joj je majka, rodila 6 djece u 10 mjeseci.

'Djevojčica je možda oteta iz bolnice ili je se odrekla njezina biološka majka. Za sada nemamo prijavljen nestanak djeteta ove dobi u Grčkoj. Stoga smo putem Interpola zatražili pomoć u drugim europskim gradovima', rekao je Vassilis Halatsis, ravnatelj policije provincije Thessalia.

Muškarac i žena pod čijom je skrbi bila djevojčica su uhićeni zbog sumnje u otmicu maloljetnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene