Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhitili 17 osoba

Grčka: Pronađeno oružje nije povezano s napadima ljevičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka policija u nedjelju je izvijestila da oružje, pronađeno tijekom vikenda u nekoliko atenskih stanova ne odgovara oružju upotrijebljenom u nedavnim napadima ljevičarskih gerilskih skupina.

Policija je u nedjelju 'pročešljala' 16 domova u raznim dijelovima Grčke, privela 17 osoba i uhitila četvoricu muškaraca, dva dana prije dvogodišnjice najgorih prosvjeda održanih u toj zemlji u zadnjih nekoliko desetljeća, koje je potaknulo policijsko ubojstvo tinejdžera - 6. prosinca 2008.

Pročitajte i ovo Sanja Jurišić i Krešimir Krolo - 1 Eskalacija Nižu se incidenti, posla ima i za policiju: "Ovo podsjeća na film Beskrajni dan, požar bi trebale gasiti sve uključene strane" Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

>> VIDEO: Grčka policija pronašla 250 kilograma ekploziva kod gerilaca

Sedam pištolja, tri strojnice, nekoliko kutija sa streljivom, granate, eksploziv i drugo oružje konfiscirani su tijekom policijske akcije u Ateni. No, balistički testovi pokazali su da zaplijenjeno oružje nije ono koje je korišteno u napadima gerilskih grupa.

Ustanovili smo da trinaest pušaka ne možemo dovesti u vezu s terorističkim aktivnostima gerilskih grupa. Nastavljamo balističku istragu, a zaplijenjeno oružje se upravo testira', izjavio je za Reuters glasnogovornik policije Thanassis Kokkalakis.

Drugi policijski dužnosnik izjavio je kako je vrsta oružja ukazivala na povezanost sa skupinom Pobunjenička sekta ili s Vatrenim urotničkim ćelijama, koje se smatraju odgovornima za niz napada počinjenih u posljednjih nekoliko godina, među kojima su i ubojstva policajca i jednoga novinara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene