Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka policija objavila je da je u Ateni uhitila par bez djece koji je kupio osmomjesečnu romsku djevojčicu i pokušao je prijaviti kao svoje dijete, u vrijeme dok traje međunarodna potraga za roditeljima druge djevojčice poznate kao Maria, koja je pronađena među Romima u Grčkoj.


Par uhićen u srijedu navodno je Romima za dijete platio 4.000 eura, doznaje se u policiji koja traga za roditeljima djevojčice i mogućim posrednicima.

Muškarac i žena u dobi od 53 i 48 godina trebali bi u petak biti optuženi za otmicu djeteta, jer grčki zakon tako tretira slučajeve u kojima roditelji daju dijete izvan zakonitog postupka usvajanja.

>> VIDEO 'Ja sam majka 'plavog anđela''

Vezani članci Jadran Barač Uhićen predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika, sam se predao policiji Bez mladih na HNK - 3 Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja

Ista optužba podignuta je protiv para kod kojega je Marija živjela u romskom naselju kod mjesta Fersala u središnjoj Grčkoj. Pritvoreni su do početka suđenja, a sumnjiči ih se i za krivotvorenje rodnih listova za ukupno 14-oro djece.

Vezano za taj slučaj, bugarske vlasti pokušajavu otkriti je li lokalna Romkinja majka Marije, djevojčice u dobi od pet ili šest godina. Romkinja je testirana na DNA i osumnjičena je za prodaju djeteta, ali nije pritvorena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook