Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radila za romski par

VIDEO DNK potvrdio: Bugarka je majka 'plavog anđela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarka Sashka Ruseva, koja tvrdi da je majka plavokose djevojčice Marie pronađene u romskom naselju u Grčkoj, kaže da je dijete ondje ostavila jer nije imala novca za hranu. Da je upravo ona majka djevojčice, potvrđeno je DNK analizom.

Sashka Ruseva ispričala je bugarskim istražiteljima kako je ona majka Marie te je djevojčicu ostavila u Grčkoj s obitelji za koju je radila 2009. godine, rekao je Svetlozar Lazarov, državni tajnik u bugarskom ministarstvu, objavio je CNN.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Slika nije dostupna Plavokosi anđeo Romi Mariu pripremali za brak, trebala se udati s 12 godina?!

'Dali smo je bez novca. Nismo uzeli novac. Nisam imala djetetu što dati jesti', rekla je Sashka Ruseva.

Njezin 15-godišnji sin Isak rekao je novinarima okupljenima ispred policijske postaje u kojoj su ispitivali njegovu majku, kako je ona bila potresena kada je vidjela snimke Marie na televiziji i da od tada ne prestaje plakati.

>> Policija pronašla biološke roditelje 'plavog anđela'?

'Nisu je prodali. Nisu imali novca s kojim bi se vratili u Bugarsku i zato su je ondje ostavili', rekao je Isak. Danas su stigli rezultati DNK testiranja koje je potvrdilo da je Sashka uistinu majka djevojčice.

Grčka je podigla optužnicu protiv romskog para Eleftherie Dimopoulou (40) i Christosa Salisa (39) koji su tvrdili da su roditelji djevojčice, ali je DNK testiranje opovrglo njihove tvrdnje.

Djevojčica je, naime, slučajno pronađena u njihovoj kući u romskom naselju tijekom policijske racije u kojoj su snage reda tražile oružje i drogu. Vlasti sumnjaju da je par dijete kupio i namjeravao je udati sa 12 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene