Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otklonjena opasnost

Grčka je poslala popis predloženih reforma Europskoj komisiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je institucijama Europske unije i Međunarodnom monetarnom fondu u ponoć poslala popis planiranih gospodarskih reformi, kazao je u utorak izvor blizak Europskoj komisiji.

Plan reformi, uvjet za produljenje programa pomoći za još četiri mjeseca, Grčka je dogovorila u petak na izvanrednom sastanku euroskupine, koja okuplja ministre financija 19 zemalja eurozone čime je otklonjena neposredna opasnost da Grčka ostane bez novaca početkom sljedećeg mjeseca kada istječe sadašnji program.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku Grčke hitne službe ispred brodarske tvrtke u Ateni Drama u Grčkoj Stravična pucnjava u Ateni: Bivši zaposlenik upao u tvrtku pa ubio tri osobe i presudio sebi

"Prema stajalištu Komisije, popis je dovoljno cjelovit da bude valjano polazište za uspješnu provedbu revizije", rekao je izvor.

"Posebno smo ohrabreni čvrstim obećanjem o borbi protiv korupcije i utaje poreza", dodao je.

Europska komisija na svome je Twitteru potvrdila da je na vrijeme primila grčki popis reforma.

Grčki popis reforma sadrži uglavnom strukturalne akcije

Njemačka, koja uplaćuje najviše novca u dva zajma pomoći Grčkoj od ukupno 240 milijarda eura, inzistirala je ranije na tome da bilo kakvo dalje izdvajanje novca za Grčku bude praćeno novim uštedama Grčke ili višim porezima.

Grčki premijer Alexis Cipras, čelnik radikalne ljevičarske stranke, izbore je dobio upravo na obećanjima da će svojim građanima olakšati štednje na koji su se prethodne vlade obvezale u zamjenu za program pomoći EU i MMF-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene