Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor ljevice i centra

Grčka dobiva novu Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je dobila novu Vladu.

Vođa grčke ljevičarske stranke Pasok Evangelos Venizelos izvijestio je medije o tome da Grčka ponovno ima Vladu, sugerirajući uspješne razgovore o koaliciji.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

Šef manje grčke demokratske ljevičarske stranke, Fotis Kouvelis, istaknuo je kako očekuje konačan dogovor do večeras te naglašava kako će ga njegova stranka podržati.

Kouvelis je izjavu dao nakon razgovora sa šefom konzervativne stranke Antonisom Samarasom, kojem s današnjim danom istječe krajnji rok za formiranje vlade.

Zasad ostaje nepoznato hoće li treća stranka na izborima, Pasok, samo podržati dogovor ili se i pridružiti koaliciji, prenosi BBC. Danas ćemo dobiti vladu, rekao je za Associated Press glasnogovornik Pasoka.

Zajedno te tri stranke u parlamentu imaju prednost od 29 mandata i sve su složne oko toga da Grčka ostane u eurozoni. Sve tri stranke žele i nove pregovore s MMF-om i Eu-om oko financijske pomoći, ali se razilaze u količini koju trebaju tražiti.

Nova grčka vlada odmah će se naći pod pritiskom da pokuša ublažiti nepopularne mjere štednje koje su zahtjev sporazuma o međunarodnoj pomoći od 130 miljardi eura, sklopljenog u ožujku s Europskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene