Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donald Tusk je rekao da ćemo se u ponedjeljak "probuditi u drukčijoj Europi", ako se u nedjelju ne postigne rješenje za Grčku.


Grčka je odobrila paket mjera štednje koji će, kako je rekao grčki ministar obrane Panos Kammenos, vrlo brzo biti predstavljen međunarodnim vjerovnicima, javlja Telegraph.co.uk. Vlada je odobrila paket kako bi pokušala postići sporazum koji bi zemlju spasio od bankrota, odnosno izlaska iz eurozone.

Vezani članci Slika nije dostupna Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti' Slika nije dostupna EU je Grčku 2011. odvratio od referenduma, ne i ovaj put

Zastupnicima je navodno priopćeno da budu spremni za glasovanje o reformama, a do njega bi moglo doći već kroz nekoliko sati, prenosi izjave Kammenosa AP. Ako bi vjerovnici bili zadovoljni najnovijim prijedlogom premijera Aleksisa Tsiprasa, trebalo bi biti prihvaćen na izvanrednom summitu europskih čelnika koji je najavljen za nedjelju.

ZAŠTO SU UOPĆE ODRŽALI REFERENDUM? Ovo je novi grčki prijedlog

Novi prijedlog zemlje pred kolapsom uključuje strože reforme od onih koje su tražene tijekom petogodišnje ekonomske krize. Naime, atenska Vlada planira primjenu paketa reformi teškog 12 milijardi eura u naredne dvije godine.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk ranije je rekao da ćemo se u ponedjeljak "probuditi u drukčijoj Europi", ako se u nedjelju ne postigne rješenje za Grčku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook