Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnik Rima bit će izabran u drugom krugu glasovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori za gradonačelnika Rima bit će odlučeni u drugom krugu glasovanja, pokazali su danas objavljeni rezultati prvog kruga koji su potvrdili da su talijanski birači i na parcijalnim regionalnim izborima skrenuli udesno.

U Rimu, nakon što je prebrojana većina glasova, ni kandidat lijevog centra za gradonačelnika talijanske prijestolnice Francesco Rutelli ni njegov takmac iz desnog centra Gianni Alemanno nisu uspjeli osvojiti više od 50 posto glasova potrebnih za pobjedu u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Slika nije dostupna Više od 50 tisuća Puno manje Poljaka od očekivanja na beatifikaciji 'njihova' Pape

Birači će se između Rutellija i Alemanna opredjeljivati u drugom krugu glasovanja 27. i 28. svibnja koje će vjerojatno biti vrlo neizvjesno.

Francesco Rutelli, ministar kulture u odlazećoj vladi Romana Prodija i rimski gradonačelnik 1993. do 2001. osvojio je oko 47 posto glasova u prijestolnici dok je njegov rival Alemanno, ministar poljoprivrede u posljednjoj Berlusconijevoj vladi, osvojio 41 posto.

Položaj rimskog gradonačelnika ostao je upražnjen nakon što je s njega prošlog mjeseca odstupio Walter Veltroni kako bi bio kandidat Demokratske stranke za premijera na nacionalnim izborima.

Glasači u dvjema talijanskim regijama, Siciliji i Furlaniji Julijskoj krajini, isto tako su osim za nacionalni parlament glasovali i za regionalnu vlast. Po konačnim podacima u regiji Furlanija Julijska krajina, kandidat desnog centra Renzo Tondo je s 53,8 posto glasova naprama 46,18 pobijedio Riccarda Illyja, dosadašnjeg predsjednika regije.

Glasanje u Rimu te u navedenim dvjema pokrajinama održano je paralelno s parlamentarnim izborima u Italiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene