Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ismijavaju ga na twitteru

Gradonačelnica Seattlea Trumpu: "Zaštitite nas. Vratite se u svoj bunker"

Trump je zaprijetio da će intervenirati u četvrti u Seattleu nazvanoj "Autonomna zona Capitol Hill" (CHAZ) koju su dogovorili prosvjednici i gradska policijska uprava. Gradonačelnica mu je odgovorila na Twitteru, a guverner Washingtona Jay Inslee poručio mu je da prestane tvitati.

Gradonačelnica Seattlea Jenny Durkan poručila je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se "vrati u svoj bunker" nakon što je Trump zaprijetio da će intervenirati zbog autonomne zone koju su prosvjednici postavili u zapadnom američkom gradu.

Pročitajte i ovo Joe Biden u 81. godini Biden potvrdio kandidaturu za drugi mandat: "Bitka za dušu nacije nije dovršena" Hidroavion, ilustracija uzrok nije poznat Strava kraj poznatog lučkog grada: U padu hidroaviona poginulo deset ljudi, među njima i dijete

Durkan se referirala na bunker jer su Trumpa nedavno sklonili u sigurno područje u Bijeloj kući kada su se prosvjedi protiv rasizma i policijske brutalnosti zbog smrti Georgea Floyda približili presjednikovoj rezidenciji.

Trump je zaprijetio da će intervenirati u četvrti u Seattleu nazvanoj "Autonomna zona Capitol Hill" (CHAZ) koju su dogovorili prosvjednici i gradska policijska uprava.

"ODMAH vratite kontrolu nad svojim gradom. Ako to ne učinite vi, učinit ću ja", upozorio je Trump na Twitteru gradonačelnicu Jenny Durkan i guvernera Washingtona Jaya Insleeja, a prosvjednike nazvao "domaćim teroristima".

"Ovo nije igra. ODMAH se moraju zaustaviti ovi gadni anarhisti. BRZO NEŠTO PODUZMITE", nastavio je u novom tvitu.

"Muškarac koji je potpuno nesposoban voditi zemlju ne treba se miješati u pitanja Washingtona. Prestani tvitati", napisao je Inslee.

Gradonačelnica se pridružila Insleeju u izrugivanju Trumpa na Twitteru. "Zaštitite nas. Vratite se u svoj bunker."

Prosvjednici izlaze na ulice diljem zemlje zbog smrti Georgea Floyda kojeg je ubio policajac bijelac u Minneapolisu 25. svibnja.

Vlasti u Seattleu odbacuju napise da ljevičarski aktivisti stoje iza uspostave autonomne zone.

Na području CHAZ-a u četvrtak su postavljeni šatori sa zalihama za liječnike volontere i hranom koju su donirali lokalni restorani, zajedno s voćem, grickalicama i vodom.

"Ovo je naš grad. Rođena sam i odrasla u ovom prokletom gradu. Ostavimo ga ljudima, ljudima koji žive u Seattleu i koji ovdje odrastaju", komentirala je za AFP prosvjednica Jahtia B. Trumpove prijetnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene