Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nadajmo se da se može spasiti"

Građevinu Liverpoolovih bazena Littlewoods progutao je ogroman plamen

Požar zahvatio Littlewood (Foto: BBC)
Požar zahvatio Littlewood (Foto: BBC) Foto: BBC
Velik požar progutao je zgradu Littlewood, prenosi BBC.

Vatrogasci se bore s golemom vatrom u zgradi Littlewoods Pools, jedne od najpoznatijih Liverpoolskih znamenitosti. Devet vatrogasaca nalazi se na mjestu vatre koja se protezala prema gore od prvog kata zgrade, rekla je Merseyside Fire Service. Nema izvještaja o ozljedama.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

Vatrogasna služba je rekla da je prvi put nazvana u 19:52 BST i da su na sceni u roku od četiri minute, ali pronašli krov dobro padaju.

Vatrogasci koji su koristeći aparate za disanje ušli u zgradu kako bi se borili s vatrom koja je zahvatila područje veličine 200 m do 100 m, a dva su kanadera korištena za suzbijanje plamena izvana.

Vatrogasna služba priopćila je da je primila gotovo 60 poziva od članova javnosti glede požara, piše BBC.

Zgrada je nedavno prodana s planom za obnovu stranice kako bi postala glavni filmski i televizijski studijski centar, stvarajući 350 radnih mjesta.

Liverpool gradonačelnik Joe Anderson je tweetao: "Apsolutno je poražavajuća vijest da je zgrada ikona Littlewoods u plamenu, izgleda prilično loše u ovoj fazi, nadajmo se da se može spasiti."


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene