Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnica HRID-a Irena Petrijevčanin Vuksanović postavila je jučer u Hrvatskom saboru pitanje TTIP-a Valdisu Dombrovskisu, povjereniku za europski i socijalni dijalog.


Rijetko koji građanin Hrvatske zna što je uopće TTIP - transatlantski sporazum između Europske unije i SAD-a, kojim će se omogućiti slobodna trgovina bez carina.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je što potpisao, a tko nije i - tko laže? Reakcije na izjavu Petrova o potpisu kod javnog bilježnika Slika nije dostupna Petrijevčanin Vuksanović kritizirala MOST: 'Modele koji se komuniciraju prema van saznala sam iz medija'

Veliki je strah od GMO hrane te hormona rasta koji su posve normalni u SAD-u. Prosvjedi diljem Europe upozoravaju na činjenicu da javnost ne prihvaća baš najbolje ovaj dogovor. Hrvatska je dio EU, ali nitko do sada ovo pitanje nije potegnuo u javnoj raspravi. Treba postaviti pitanje zašto ne govorimo o ovoj važnoj temi koja će utjecati kvalitetu naših života, napomenula je Irena Petrijevčanin Vuksanović.

'Pozdravljam pozitivne ekonomske trendove koje izvješće Europske Komisije o napretku država članica obuhvaća, ali moramo govoriti o još jednoj važnoj temi te pitati što točno za građane EU znači TTIP?' pitala je Petrijevčanin Vuksanović i posebno naglasila problem izvansudskog postupka arbitraže.

'Taj instrument daje investitoru pravo pokretanja arbitražnog postupka protiv zakonodavstva država članica. Bi li TTIP mogao spriječiti Vlade u nastojanju da mijenjaju politike u javnom interesu?' – rekla je Petrijevčanin Vuksanović te pitala povjerenika Valdisa Dombrovskisa zašto bi se uopće trebalo podržati TTIP kad o njemu ništa ne znamo.