Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetko tko zna...

Pitanje dana: Znate li vi što je TTIP?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica HRID-a Irena Petrijevčanin Vuksanović postavila je jučer u Hrvatskom saboru pitanje TTIP-a Valdisu Dombrovskisu, povjereniku za europski i socijalni dijalog.

Rijetko koji građanin Hrvatske zna što je uopće TTIP - transatlantski sporazum između Europske unije i SAD-a, kojim će se omogućiti slobodna trgovina bez carina.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura"

Veliki je strah od GMO hrane te hormona rasta koji su posve normalni u SAD-u. Prosvjedi diljem Europe upozoravaju na činjenicu da javnost ne prihvaća baš najbolje ovaj dogovor. Hrvatska je dio EU, ali nitko do sada ovo pitanje nije potegnuo u javnoj raspravi. Treba postaviti pitanje zašto ne govorimo o ovoj važnoj temi koja će utjecati kvalitetu naših života, napomenula je Irena Petrijevčanin Vuksanović.

'Pozdravljam pozitivne ekonomske trendove koje izvješće Europske Komisije o napretku država članica obuhvaća, ali moramo govoriti o još jednoj važnoj temi te pitati što točno za građane EU znači TTIP?' pitala je Petrijevčanin Vuksanović i posebno naglasila problem izvansudskog postupka arbitraže.

'Taj instrument daje investitoru pravo pokretanja arbitražnog postupka protiv zakonodavstva država članica. Bi li TTIP mogao spriječiti Vlade u nastojanju da mijenjaju politike u javnom interesu?' – rekla je Petrijevčanin Vuksanović te pitala povjerenika Valdisa Dombrovskisa zašto bi se uopće trebalo podržati TTIP kad o njemu ništa ne znamo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene