Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrpe smeća nalaze se na ulicama Palerma u Italiji, jer već deset dana nitko ne čisit taj grad.


Palermo, grad na Siciliji, inače najviše turista privuče tijekom uskršnjih blagdana, ali kako već deset dana nitko nijeuklanjao smeće, to je sada upitno.

Vezani članci Otpad u prirodi, ilustracija Općine uvele videonadzor: Ljudima koji bacaju smeće u prirodu na kućne adrese će stizati kazne Australci iznose smeće Australci shvatili da smiju izaći iz kuće samo iznijeti smeće pa to pretvorili u pravi provod

Lokalna služba za okoliš ima financisjkih problema te je čistačima isplatila samo pola mjesečnih plaća. Stoga su oni započeli štrajk, izvijestio je APTN.

>> Život provode doslovno u smeću...

'Već sam platio 270 eura za odvoz smeća. Ali gradonačelnik sada sastavlja novi dokument kojim će tražiti od nas da unaprijed platimo naknade za smeće', rekao je Cilo Castiglione, stanovnik Palerma.

'Svi turisti koji ovamo dolaze svjedoče hrpama smeća i mogli bi reći da je Palermo prljavo mjesto. Ali to nije pravi Palermo', rekao je Gaetano Piazza iz Palerma.

'Već je prošlo deset dana da nitko nije počistio smeće. Gotovo da je smeće postala nova umjetnička dekoracija grada', rekla je Valerie Romano.