Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasti su se odlučile izolirati grad nakon što je u lokalnoj bolnici muškarac preminuo od kuge.


Cijeli kineski grad od 30 tisuća ljudi stavljen je u karantenu nakon što je čovjek koji živi u obližnjem selu u lokalnoj bolnici umro od kuge.

Vezani članci Izazov Provjerili kako im se djed i baka drže u izolaciji pa naišli na urnebesne prizore Kako izgleda samoizolacija, ilustracija Telefonski brojevi za pomoć osobama u samoizolaciji i karanteni: "Ostanite racionalni, niste sami"

Policija je stari grad Yumen zapečatila prije tjedan dana. Zabranjeno je svako kretanje između centra grada i šireg prigradskog područja, a da se odredba ne krši brinu se službenici postavljeni na 10 punktova, piše Independent.

Vjeruje se da nitko u gradu nije zaražen kugom, iako je 151 osoba koja je možda bila u kontaktu s čovjekom koji je preminuo stavljena pod izravno promatranje.

Otkrivena velika tajna Crne Smrti

Državni mediji tvrde da je za muškarčevu zarazu kriv svizac kojeg je ubio u polju. Dobio je groznicu i primljen je u bolnicu, ali je preminuo prošlu srijedu. Policija je odmah pokrenula proces 'zaključavanja' grada, kako i rodnog sela i polja preminulog.

Dužnosnici su obavijestili da je kuga stavljena pod učinkovitu kontrolu, a izolirano područje ima dovoljno riže, brašna i ulja za do mjesec dana, ako bude potrebno.

Pronađena vjeverica zaražena kugom, turisti evakuirani!

Kuga je bakterijska infekcija koja je u 14. stoljeću pobila oko pola europske populacije i milijune nakon izbijanja u Kini u 19. stoljeću. Svjetska zdravstvena organizacija identificirala ju je kao jednu od svjetskih najsmrtonosnijih zaraznih bolesti.

Iako su danas dostupni antibioici, bez njih pacijenti mogu umrijeti u roku 24 sata od infekcije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook