Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Par je upravo završio večeru u boemskoj atenskoj četvrti Egzarhiji, poprištu čestih prosvjeda radikalnih ljevičara, kada ih je na terasi restorana okružila skupina anarhista.


Skupina samozvanih anarhista napala je grčkog ministra financija Janisa Varufakisa u atenskom restoranu u utorak navečer, ali ga je njegova supruga zagrljajem zaštitila od ozljeda, objavilo je grčko ministarstvo financija.

Vezani članci Mladi u kafiću, ilustracija Plenkoviću, evo ideje: Mlade nagrađuju sa 150 eura ako se cijepe, novac mogu potrošiti na hotele, avio karte ili koncerte Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija''

Par je upravo završio večeru u boemskoj atenskoj četvrti Egzarhiji, poprištu čestih prosvjeda radikalnih ljevičara, kada ih je na terasi restorana okružila skupina anarhista. Varufakisa su htjeli gađati nekim staklenim predmetima, ali ga je supruga zakrilila i spasila.

"Pokušavali su me nekoliko trenutaka dohvatiti tako da ne pogode nju", izjavio je Varufakis. "Tada su se povukli, ali su nastavili psovati i prijetiti i pričekali su nas ispred restorana", dodao je.


VIDEO Nijemci uvrijeđeni: Grčki ministar im u Zagrebu pokazao srednjaka

U priopćenju grčkog ministarstva financija ne navodi se što je potaknulo napad. Varufakis misli da ga je skupina više htjela osramotiti nego ozlijediti.

"Ispred restorana sam počeo razgovarati s njima, rekao sam im da želim čuti što imaju za reći makar me udarili. Nakon 15 minuta napetih, ali nenasilnih razgovora duhovi su se smirili", rekao je Varufakis, koji je potom sa suprugom sjeo na svoj motocikl i odvezao se kući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook