Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski investicijski bankar i član poznate bankarske obitelji Rothschild, lord Jacob Rothschild, upozorio je da je trenutna geopolitička situacija najteža još od razdoblja Drugog svjetskog rata.


Rothschild je u godišnjem izvještaju investicijskog fonda RIT Capital Partners, kojim predsjedava, upozorio ulagače na "kaos, ekstremizam i agresiju" diljem svijeta, a posebno je upozorio na "strašne probleme u Europi", prenio je britanski Telegraph.

Vezani članci Mačka (Foto: Screenshot/YouTube) Mačka uspjela napraviti kaos samo jednim skokom, sva sreća da vlasnici sve snimaju Kaos u dućanima (Foto: Twitter) Poželjeli su dati otkaz kada su ih na radnom mjestu dočekali ovi prizori

"Pored teške ekonomske situacije, ulagači su suočeni s geopolitičkom situacijom, koja je možda najgora još od Drugog svjetskog rata", navodi Rothschild u izvješću za 2014. godinu.

Rothschild povećao bogatstvo na 133 milijarde eura, sanja 155 milijardi

To je, prema Rothschildu, rezultat "kaosa i ekstremizma na Bliskom istoku, ruske agresije i ekspanzije, kao i oslabljene Europe, koja bilježi jako visoku nezaposlenost, u najvećoj mjeri izazvanoj time što se vlasti u mnogim članicama Europske unije nisu pozabavile strukturnim reformama ". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook