Bivša nuklearna elektrana Černobil, ilustracija
Bivša nuklearna elektrana Černobil, ilustracija Foto: Afp

Oko 90 vatrogasaca bori se sa požarom koji je u subotu zahvatio 20 hektara šume u zoni isključenja. Pomažu im i dva zrakoplova i helikopter. Vlasti javljaju da nema opasnosti za ljude.


U zoni isključenja oko bivše nuklearne elektrane u Černobilu gori šuma, a napore vatrogasaca otežava porast radioaktivnog zračenja.

Vezani članci Požar broda u Bilicama U Bilicama kod Šibenika planula jahta, potonula prije nego su je vatrogasci uspjeli ugasili Požar u Španskom - 8 Buktinja u Zagrebu: 19 vatrogasaca gasilo požar u Španskom

Oko 90 vatrogasaca došlo je na intervenciju i pokušava ugasiti požar koji je zahvatio otprilike 20 hektara, priopćila je u subotu agencija za civilnu zaštitu u Kijevu.

Dva zrakoplova i helikopter također su poslani na to područje kako bi pomogli vatrogascima u gašenju.

Radioaktivno zračenje koje je još uvijek prisutno nakon nuklearne nesreće koja se dogodila 1986. otežava napore vatrogasaca, navodi agencija i dodaje da nema opasnosti za stanovništvo.

Nakon eksplozije u sovjetskoj nuklearnoj elektrani u Černobilu 1986. godine područja kontaminirana radioaktivnošću oko ruševina su zatvorena, a tisuće ljudi su preseljene. (Hina)