Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 hektara

Gori šuma blizu nuklearke u Černobilu: Vatrogasci se bore s vatrom i radioaktivnim zračenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 90 vatrogasaca bori se sa požarom koji je u subotu zahvatio 20 hektara šume u zoni isključenja. Pomažu im i dva zrakoplova i helikopter. Vlasti javljaju da nema opasnosti za ljude.

U zoni isključenja oko bivše nuklearne elektrane u Černobilu gori šuma, a napore vatrogasaca otežava porast radioaktivnog zračenja.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Oko 90 vatrogasaca došlo je na intervenciju i pokušava ugasiti požar koji je zahvatio otprilike 20 hektara, priopćila je u subotu agencija za civilnu zaštitu u Kijevu.

Dva zrakoplova i helikopter također su poslani na to područje kako bi pomogli vatrogascima u gašenju.

Radioaktivno zračenje koje je još uvijek prisutno nakon nuklearne nesreće koja se dogodila 1986. otežava napore vatrogasaca, navodi agencija i dodaje da nema opasnosti za stanovništvo.

Nakon eksplozije u sovjetskoj nuklearnoj elektrani u Černobilu 1986. godine područja kontaminirana radioaktivnošću oko ruševina su zatvorena, a tisuće ljudi su preseljene. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene