Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi požar u SAD-u

Gori skladište s 45.000 bačvi viskija: "Po rijeci plutaju uginule ribe, stanje bi se moglo pogoršati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U skladištu Jim Beama u Kentackyju buknuo je požar. Bačve s viskijem gore već nekoliko dana.

Požar u skladištu viskija Jim Beam u Versaillesu, u Kentackyju, buknuo je još u utorak. Skladište je dugačko više od 100 metara i visoko nekoliko katova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pijančevali cijelu noć Otkrivena TAJNA pijanke na kojoj su se sprijateljili Staljin i Churchill Slika nije dostupna Veliki požar u San Franciscu U ovom 'paklu' samo je dvoje ljudi ozlijeđeno

S obzirom na veliko zagađenje koje se pojavilo zbog odlijevanja viskija u tlo, dužnosnici su odlučili pustiti kontroliranu vatru da sagori sav viski. Američki proizvođač alkoholnih pića Jim Beam ostao je u proteklih nekoliko dana bez 45.000 barela (bačvi) viskija.

Prema prvim informacijama, do požara je došlo zbog udara munje, a stradao je ''mladi'' viski. "S obzirom na godište proizvodnje izgubljenog viskija, ovaj požar neće utjecati na dostupnost Jim Beama potrošačima", priopćeno je iz te tvrtke.

"Po rijeci plutaju uginule ribe, a stanje bi se moglo pogoršati", kazao je John Mura, glasnogovornik Ureda za energiju i okoliš Kentuckyja. Dodao je i da je kontroliranom vatrom omogućeno izgaranje alkohola kako bi se spriječilo njegovo otjecanje u obližnje izvore pitke vode i rijeke.

Vatrogasci koriste vreće s pijeskom kako bi se upilo što više viskija i kako bi ga maknuli iz prirode. Vodom zalijevaju okolne zgrade da se požar iz skladišta ne proširi. Novinar CNN-a javlja da se zrakom širi miris alkohola.

"U požaru nije nitko ozlijeđen. Zahvalni smo vatrogascima što su spriječili širenje požara", priopćeno je iz tvrtke Beam Suntory, matične tvrtke Jim Beama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene