U skladištu Jim Beama u Kentackyju buknuo je požar. Bačve s viskijem gore već nekoliko dana.


Požar u skladištu viskija Jim Beam u Versaillesu, u Kentackyju, buknuo je još u utorak. Skladište je dugačko više od 100 metara i visoko nekoliko katova.

Vezani članci Slika nije dostupna U ovom 'paklu' samo je dvoje ljudi ozlijeđeno Slika nije dostupna Viski Old Pulteney proglašen najboljim viskijem na svijetu

S obzirom na veliko zagađenje koje se pojavilo zbog odlijevanja viskija u tlo, dužnosnici su odlučili pustiti kontroliranu vatru da sagori sav viski. Američki proizvođač alkoholnih pića Jim Beam ostao je u proteklih nekoliko dana bez 45.000 barela (bačvi) viskija.

Prema prvim informacijama, do požara je došlo zbog udara munje, a stradao je ''mladi'' viski. "S obzirom na godište proizvodnje izgubljenog viskija, ovaj požar neće utjecati na dostupnost Jim Beama potrošačima", priopćeno je iz te tvrtke.

"Po rijeci plutaju uginule ribe, a stanje bi se moglo pogoršati", kazao je John Mura, glasnogovornik Ureda za energiju i okoliš Kentuckyja. Dodao je i da je kontroliranom vatrom omogućeno izgaranje alkohola kako bi se spriječilo njegovo otjecanje u obližnje izvore pitke vode i rijeke.

Vatrogasci koriste vreće s pijeskom kako bi se upilo što više viskija i kako bi ga maknuli iz prirode. Vodom zalijevaju okolne zgrade da se požar iz skladišta ne proširi. Novinar CNN-a javlja da se zrakom širi miris alkohola.

"U požaru nije nitko ozlijeđen. Zahvalni smo vatrogascima što su spriječili širenje požara", priopćeno je iz tvrtke Beam Suntory, matične tvrtke Jim Beama.