Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica policajca i jedan pripadnik civilne zaštite Federacije BiH poginuli su u subotu ujutro u minskom polju kod sela Mašići u okolici Goražda u istočnoj Bosni.


Policijski izvori iz Goražda potvrdili su kako su sva trojica nastradala kada su ušla u minsko polje koje nije bilo obilježeno.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Mina nema, nego se krade novac iz Centra za razminiravanje' Slika nije dostupna Po četvrti put razminiraju nepostojeće minsko polje

Policija je prethodno u jutarnjim satima dobila informaciju o postojanju dosad nepoznatog minskog polja pa su policajci i pripadnici civilne zaštite krenuli na teren kako bi informaciju provjerili i osigurali prostor. Međutim, zalutali su u minsko polje i nagazili na minu, a pri njenom aktiviranju sva trojica su poginula.

Policija obavlja očevid, a poduzimaju se i mjere kako bi se tijela nastradalih izvukla s nepristupačnog terena.

Ovo je treća takva nesreća u BiH u posljednjih tjedan dana. Trojica pirotehničara poginula su u ponedjeljak i utorak u razminiranju terena u sjevernoj Bosni.

Oko četiri posto teritorija BiH zagađeno je minama, a od kraja rata u minskim poljima poginulo je 480, a ranjeno je 1140 ljudi.