Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dramatično i u portugalu

Kalifornijom hara najveći požar ove godine: Dvije osobe pronađene u izgorjelom automobilu

Aktualno Galerija Požari u svijetu - 1 Požari u svijetu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požari u svijetu - 5 Požari u svijetu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Požari u svijetu - 4 Požari u svijetu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Požari u svijetu - 3 Požari u svijetu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Požari u svijetu - 2 Galerija 1/6 >>
Golemi požar je u Portugalu, na području mjesta Mafra oko 30 kilometara od Lisabona. Gašenje otežavaju visoke temperature i jak vjetar. Vlasti su blokirale nekoliko cesta i evakuirale dom za starije osobe.

Svoje domove moralo je napustiti 2000 ljudi u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, gdje na sjeveru traje borba s požarom i to najvećim ove godine. Ima i žrtava - dvije osobe pronađene su u izgorjelom automobilu. Zbog nedostatka kiše drveće je suho, a grmljavinske oluje stvaraju snažne nalete vjetra koji otežava gašenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oglasio se i Milanović Vatrogasna zajednica zavijena u crno, opraštaju se od poginulog kolege: "U tom trenutku su spašavali kuće..."

"Ne možemo predvidjeti u kojem smjeru će vatra ići. Kada udare munje, šire vatru u svim smjerovima. Očito je to prijetnja vatrogascima. Također može uzrokovati brzo širenje požara", kazala je Adrienne Freeman, glasnogovornica američke službe za šume. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene