Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sigurnosnih pojaseva

GM povlači 243.000 vozila s tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki proizvođač automobila General Motors priopćio je kako će sa tržišta biti povučeno više od 243.000 modela terenskih vozila.

GM će sa tržišta povući spomenuta vozila proizvedena s 2009. ne 2010. godinu, i to uglavnom sa domaćeg tržišta u SAD-u. Kao razlog povlačenja navodi se ispitivanje sigurnosnih pojaseva, prenose američki mediji. Ističe se da je većina spornih modela Chevy Traverse, Buick Enclave, GMC Acadia i Saturn Outlook, isporučena u SAD. Nekoliko tisuća drugih vozila GM je izvozio u Kanadu, Meksiko, Kinu, Saudijsku Arabiju i druge zemlje.

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo"

U GM-u tvrde da potencijalno oštećenje na pojasevima na zadnjem sjedalu može ukazati na to da je prekidač pravilno osiguran, iako to nije slučaj. Problem je otkriven tokom sigurnosnih provjera u garancijskom roku i nema podataka o tome jesu li pojasevi zakazali u slučaju sudara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene