Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Herminator' kreće u pohod

Gledate li u novog predsjednika SAD-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbivanja na Wall Streetu u drugi plan bacaju činjenicu da su sljedeće godine američki predsjednički izbori.

Unutarstranačke kampanje za predsjedničkog kandidata već su se zahuktale. Republikanci nakon pobjede na izborima za Kongres u Bijeloj kući žele i sljedećeg 45. predsjednika. Ovoga puta u utrci su osvježeni Hermanom Cainom, u medijima već nazvanim republikanskom senzacijom. A hit prošlih izbora, kontroverzna Sarah Palin, odustala je od kandidature.

Pročitajte i ovo Neredi u Senegalu Građani bijesni VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student Vladimir Putin Nove tenzije Rusija pozvala na razgovor otpravnike poslova triju država: "Ako se dogodi sabotaža, odlučno ćemo djelovati"

Njezino vrijeme je prošlo. Bila je šok posljednjih izbora kad ju je John McCain istaknuo za potpredsjednicu. Sarah Palin ubrzo je postala top tema, što zbog svog stasa, što zbog često nemuštih izjava. Brzo je izgorjela. Rejting unutar stranke i biračkog tijela joj je pao i odustala je od predsjedničke nominacije. Ali, kaže, ostaje posvećena bogu, obitelji i državi.'Smatram da bilo koji od republikanskih kandidata može biti izabran za predsjednika. Amerikanci su spremni na stvarne promjene, promjene povratka zemlje na ispravan put', poručila je.

Od svih Palin je ipak samo njega nazvala okusom tjedna. Tamnoputog Hermana Caina-senzaciju konzervativne stranke, biznismena, samonazvanog - Herminatora koji je proteklih dana u unutarstranačkoj utrci pretekao Ricka Perryja - a opasno se približio Mittu Romneyu. Time ozbiljno poljuljavši neslužbeni stav da je Romney najizvjesniji desni kandidat za sljedećeg američkog predsjednika.

Cain je na nedavnim pokusnim izborima na Floridi dobio čak 37 posto potpore. Političari ga nazivaju neozbiljnim zabavljačem, a analitičari s poštovanjem govore o njegovu planu porezne reforme. Afroamerikanci su šokirani jer pripada 'Tea partyju' -republikanskom pokretu koji preferira bijelce.
'Ja sam ondje tamnoputi konj, ja sam jednostavno svoj',odgovara im on. Po mnogočemu kontroverzan, za razliku od protukandidata potpuno neovisan, Herminator bere uspjeh svoje dobro osmišljene kampanje. U utrci za Bijelu kuću bit će jedan od onih na koje ćemo sve više obraćati pozornost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene