Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal kod susjeda

Glavni tajnik srbijanske vlade seksualno napastovao službenicu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnica komisije za vrijednosne papire u srbijanskoj vladi optužila je generalnog tajnika tog državnog tijela da ju je seksualno uznemiravao i prijetio njenoj obitelji.

Službenica L. J. optužbe o maltretiranju Novaka Nedića iznijela je predsjedniku komisije Zoranu Ćiritoviću i ostalim članovima tijela u veljači, javlja Blic.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Ona je, neposredno prije sjednice na kojoj se trebalo razmatrati njeno razrješenje, poslala službeni mail u kojem je navela da je od tadašnjeg pomoćnika glavnog tajnika 'trpjela najozbiljnije oblike mobinga' . L. J. tada je priznala da je Nedić 'politički lobirao za njeno imenovanje'.

'Jedini razlog za moje razrješenje je pritisak od strane Novaka Nedića. Od kako sam postavljena na mjesto tajnice komisije, on me je seksualno uznemiravao i primoravao da stupim u odnose s njim', napisala je L.J. te dodala da je i njoj, ali i članovima njene obitelji učestalo prijetio.

Aleksandar Vučić i službeno preuzeo premijersku dužnost

'Nisam željela stupiti ni u kakav odnos s gospodinom Nedićem pa je pokrenuo proceduru za mojim razrješenjem', kazala je.

Nakon što je poslala mail kolegama, postupak protiv nje je obustavljen, a Nedić još uvijek nije odgovarao. Niti kazneno niti profesionalno. Glavni tajnik Vlade tvrdi da je sve čista laž.

'Bože sačuvaj. To je potpuno naopaka priča. Netko mi želi naškoditi. Zovite je, siguran sam da će vam sve demantirati. Možemo i da se vidimo svi zajedno', kazao je Nedić novinarima Blica.

Predsjednik komisije Zoran Ćirović priznao je da se L.J. žalila da je s njom razgovarao o optužbama. Kaže da je sve završilo na tom razgovoru te da ona nije razriješena dužnosti. Priznao je i da Nedić nikad nije pozvan na odgovornost. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene