Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila krhkog zdravlja

Glasine o smrti tete Kim Jong-una sve glasnije: Počinila samoubojstvo ili doživjela srčani?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine o tome da je teta Kim Jong-una mrtva sve su glasnije.

Nakon što je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un pogubio vlastitog tetka, nametnulo se pitanje što se dogodilo s tetom. Nakon što se nije pojavila na obilježavanju druge godišnjice smrti Kim Jong Ila, glasine o tome da je mrtva postale su sve glasnije.

Iako se isprva pisalo da postoji mogućnost da je nećak i nju smaknuo, s korejskog poluotoka stižu nove informacije. Naime, vjeruje se da je teta počinila samoubojstvo ili da je umrla. 'Moguće je da je Kim Kyong Hui počinila samoubojstvo odmah nakon što je ubijen njezin suprug Jang Song Thaek ili je preminula od srčanog udara. Pozorno pratimo situaciju na sjeveru', kazao je neimenovani izvor za južnokorejski lokalni medij, a prenosi The China Post.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Nestala teta Kim Jong Una: I s njom se obračunao?

Njezino krhko zdravlje je, navodno, i bio razlog zbog kojeg se udaljila s javne scene. Naime, ona se u javnosti nije pojavila od listopada kada je viđena kako gleda jednu glazbenu izvedbu s Kim Jong-unom i njegovom suprugom.

Inače, teta Kim Kyong Hui sestra je preminulog Kim Jong Ila. Njezin suprug pogubljen je zbog navodnog pokušaja preuzimanja vlasti i guranja gospodarstva zemlje u 'nekontroliranu katastrofu', a svi njegovi rođaci su, navodno, poslani u gulag.

Supružnici su inače predstavljali vrlo moćan par u Sjevernoj Koreji i bili su snažna sila iza vodstva. Sve dok Jang nije proglašen izdajicom. Kim Kyong Hui obično ima istaknut položaj na sjevernokorejskim događanjima na kojima stoji uz svog nećaka.

Politički analitičari tvrde kako je smaknućem teta mladi Kim učvrtsio svoju poziciju. Od preuzimanja dužnosti slijedi očeve stope, a a jedina figura koja mu je predstavljala stvarnu prijetnju bio je tetak kojeg se zato riješio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene