Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Novi krah?

'Stanje me podsjeća na krizu koju smo imali 2008.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder kaže da kinesko nastojanje da pronađe novi model rasta širi probleme na ostatak svijeta.

Milijarder George Soros tvrdi da svijet riskira povratak u financijsku krizu nalik onoj iz 2008. godine. Naglasio je kinesku brobu za pronalazak novog modela rasta i rekao da njezina devalvacija valute širi probleme na ostatak svijeta.

Pročitajte i ovo Thomas H. Lee težak 2 mlrd. dolara Milijarder pronađen mrtav: Imao je ranu od vatrenog oružja Slika nije dostupna NOVA KATASTROFA I na Bliskom istoku vatra i dim: Naoružani dron pogodio naftni tanker izraelskoga milijardera

'Kina ima velikih problema s prilagodbom', rekao je Soros na gospodarskom forumu u Šri Lanki u četvrtak. 'Kada pogledam financijsko tržište, postoji veliki izazov koji me podsjeća na krizu koju smo imali 2008.', dodao je.

Soros je i ranije upozoravao na novi krah. 2011. godine rekao je da je dužnička kriza u eurozoni ozbiljnija od financijske krize iz 2008. godine.

Strateg Marc Ostwald rekao je da će Sorosova povlačenje paralele s 2008. služiti samo za bacanje  sjene na tržišta. 'Treba naglasiti da se trenutna previranja razlikuju od onih iz 2008. kada su nemarno kreditiranje i neodgovorna regulacija i nadzor tržišta bili uzroci kraha', kaže Ostwald, prenosi Guardian.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene