Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gdje je jedan od najpoznatijih predsjednika na svijetu? Javnost, Kim Jong Una-a, nije vidjela već tri tjedna. Je li bolestan?


Vođa Sjeverne Koreje, Kim Jong Un (31), nije se u javnosti pokazao već tri tjedna. Posebno je neobično što nije prisustvovao niti važnom državnom sastanku kojem je nazočio svake godine od kad je 2011. godine stupio na vlast.

Vezani članci Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje

U četvrtak nije došao na Vrhovnu narodnu skupštinu, koja je parlament Sjeverne Koreje i u njezinom radu sudjeluju službenici partije, vojske i raznih nacionalnih organizacija. Skupština je održana, ali jedno je mjesto - ono središnje, na kojem obično sjedi vođa - ostalo prazno.

'Pretpostavljamo da ima probleme sa zdravljem', rekao je Yoo Ho-Yeol, profesor na Sveučilištu Južne Koreje u Seulu.

Mnogi su već i prije primijetili da vođa gomila suvišne kilograme, a za hodanje mu je potrebna pomoć štapa.

Kim Jong Un ima posebnu ljubav!

Posljednji je put njegovo pojavljivanje u javnosti zabilježeno 4. rujna kada je bio na koncertu sa svojom suprugom Ro Sol Ju.

'Slična je situacija bila s Kim Jong Ilom kada se teško razbolio 2008.', kaže Yoo.

Obavještajne službe vjerovale su tada da je stariji Kim bolestan, te da je vrlo vjerojatno da je doživio srčani udar. Šest godina kasnije, u prosincu 2011., Kim Jong Il je preminuo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook