Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten na slobodu

Ganiću jamčevinu platila lijepa i bogata poslovna žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratni član predsjedništva BiH pušten je iz britanskog pritvora. Sud ga je pustio na slobodu uz veliku jamčevinu, a Beograd pak ne odustaje od zahtjeva za izručenjem.

300 tisuća funti jamčevine morao je platiti član ratnog predsjedništva BiH Ejup Ganić za izlazak iz pritvora. Britanski Visoki sud odlučio mu je omogućiti da na slobodi dočeka raspravu o izručenju Srbiji koja bi se trebala održati krajem mjeseca. Nametnuti su mu i strogi uvjeti, jer mora boraviti na nepoznatoj lokaciji u Londonu, ne smije izlaziti van tijekom noći i mora se svaki dan javiti u policijsku stanicu.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!"

Jamčevinu mu je navodno platila Sanela Diana Jenkins, britanska poslovna žena podrijetlom iz Sarajeva. Bogata i lijepa Sanela je BiH lobistica, a u ratu je izgubila brata. Ganić je uhićen prije desetak dana u londonskoj zračnoj luci Heathrow na temelju tjeralice iz Beograda. Srbija ga tereti za ratne zločine nad pripadnicima JNA počinjene u Sarajevu početkom rata.

Ganićevo uhićenje izazvalo je lavinu žučnih reakcija u Sarajevu. Samo nekoliko dana prije toga BiH i Srbija su potpisale sporazum o razmjeni spisa o istragama ratnih zločina. Njime se također predviđa da se zločinci procesuiraju prema državljanstvu i prebivalištu. Beograd ipak ne odustaje i Ministarstvo pravosuđa Srbije jučer je Velikoj Britaniji predalo molbu za Ganićevo izručenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene