Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ljudske žrtve i gubitci

FOTO/VIDEO Žestoka razaranja i mučni prizori Harkiva nakon napada Rusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 21 osoba je ubijena, a 112 ranjeno u raketiranju Harkiva, rekao je gradonačelnik tog grada.

Anton Heraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, rekao je da je u novom raketiranju Harkiva, osim glavne zgrade policije, koja je razorena, stradala i zgrada preko puta nje, koja pripada nacionalnom sveučilištu Karazin. I u toj zgradi je nakon napada izbio požar. 

Ruske zračno-desantne postrojbe sletjele su u Harkiv u noći s utorka na srijedu, priopćila je ukrajinska vojska, navodeći da se u tom gradu na istoku Ukrajine vode stalne borbe.

"Ruske zračno-desantne trupe sletjele su u Harkiv i napale lokalnu bolnicu", navodi se u priopćenju ukrajinske vojske na Telegramu. "U toku je borba između osvajača i Ukrajinaca", dodaje se u priopćenju.

Harkiv, grad s 1,4 milijuna stanovnika koji se nalazi blizu granice s Rusijom, u utorak je u više navrata bio bombardiran, pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, a više od 20 ih je bilo ozlijeđeno.

Prema izvještajima iz Harkiva, ruske su snage napale vojni medicinski centar. Ukrajinska novinska agencija UNIAN izvijestila je da su ukrajinske snage zarobile šest novih ruskih tenkova 5-80BWM.

Ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. veljače, a u utorak su se ruski napadi intenzivirali.

Video prikazuje razorenu zgradu policije. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene