Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libija je odlučila kako Saifa al-Islama Gadafija neće predati Međunarodnom kaznenom sudu, nego će mu se suditi upravo u Libiji.


Saifu al-Islamu Gadafiju sudit će se za silovanja, ubojstva i korupciju, a unatoč zahtjevima međunarodne zajednice i humanitarnih organizacija Libija je odlučila kako sina Muammara Gadafija, koji je u zadnjim danima ustanka Libijcima prijetio 'rijekama krvi', neće predati Međunarodnom kaznenom sudu.

Vezani članci Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Šokantan slučaj koji bi mogao u zastaru: Zaposlenik europskog parlamenta silovao svoje pse pa ih za nagradu nahranio Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje

Suđenje Saifu al-Islamu moglo bi započeti već krajem mjeseca, javlja Guardian, a lokalna milicija grada Zintan koja je i uhvatila sina svrgnutog diktatora obećala je kako će ga u narednih 10 dana predati vlastima u Tripoliju.

Prema najavama glasnogovornika Nacionalnog prijelaznog vijeća suđenje Saifu al-Islamu završit će prije parlamentarnih izbora koji će se održati sredinom lipnja. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.