Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako je više od sat i pol dug govor libijskog čelnika Moamera Gaddafija za govornicom Opće skupštine UN-a iscrpio mnoge slušatelje koji su u nevjerici vrtjeli glavama i napuštali dvoranu, zamislite kako je tek bilo njegovom simultanom prevoditelju.


Libijski prevoditelj izdržao je 75 minuta epskog govora, tijekom kojega je Gaddafi skakao s teme na temu i pričao o svemu i svačemu, ali je nakon toga zavapio: 'Ne mogu više!'. Šefica prevodteljske službe za arapski jezik u UN-u Rasha Ajalyaqeen prepoznala je hitnu situaciju i sama preuzela prevođenje do kraja govora, objavio je New York Post. 'Prevoditelj se samo srušio. U 25 godina to još nisam vidio', rekao je jedan od njegovih kolega.

Dotakao se Kennedyja i branio gusare

Vezani članci Migranti, ilustracija Izbio požar u migrantskom centru nakon najave da će biti zatvoren, 1200 ljudi bez smještaja Cjepivo (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) WHO upozorava: "Cjepivo ne znači da će COVID-19 nestati, ne smijemo smanjiti oprez"

Govori šefova država na godišnjem općem zasjedanju UN-a ograničeni su na 15 minuta. Gaddafi je u 90-minutnom istupu, između ostaloga, razmatrao i teorije urote o ubojstvu američkog predsjednika Johna Kennedyja, branio somalske gusare, tvrdeći da oni samo žele nahraniti svoju djecu, te objasnio da je virus gripe H1N1 proizvod velikih kapitalističkih tvrtaka koje žele zaraditi na cjepivu. (Hina)