Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Ne mogu više'

Nakon 90 minuta: Kolabirao Gaddafijev prevoditelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je više od sat i pol dug govor libijskog čelnika Moamera Gaddafija za govornicom Opće skupštine UN-a iscrpio mnoge slušatelje koji su u nevjerici vrtjeli glavama i napuštali dvoranu, zamislite kako je tek bilo njegovom simultanom prevoditelju.

Libijski prevoditelj izdržao je 75 minuta epskog govora, tijekom kojega je Gaddafi skakao s teme na temu i pričao o svemu i svačemu, ali je nakon toga zavapio: 'Ne mogu više!'. Šefica prevodteljske službe za arapski jezik u UN-u Rasha Ajalyaqeen prepoznala je hitnu situaciju i sama preuzela prevođenje do kraja govora, objavio je New York Post. 'Prevoditelj se samo srušio. U 25 godina to još nisam vidio', rekao je jedan od njegovih kolega.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Dotakao se Kennedyja i branio gusare

Govori šefova država na godišnjem općem zasjedanju UN-a ograničeni su na 15 minuta. Gaddafi je u 90-minutnom istupu, između ostaloga, razmatrao i teorije urote o ubojstvu američkog predsjednika Johna Kennedyja, branio somalske gusare, tvrdeći da oni samo žele nahraniti svoju djecu, te objasnio da je virus gripe H1N1 proizvod velikih kapitalističkih tvrtaka koje žele zaraditi na cjepivu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene