Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio međunarodnoj zajednici

Gadafi: Nikada neću napustiti zemlju svojih predaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik Moamer Gadafi odgovorio je na pozive međunarodne zajednice da siđe s vlasti i poručio joj da nikada neće napustiti zemlju svojih predaka.

Traže od mene da odem iz Libije, to je smiješno. Nikada neću napustiti zemlju mojih predaka, kao ni narod koji se za mene žrtvovao", rekao je Gadafi, obrativši se tisućama Libijaca okupljenima u Zaviji, 50 km zapadno od Tripolija.

'Spreman sam se i ja žrtvovati za svoj narod i nikada neću napustiti ovu zemlju natopljnu krvlju mojih predaka koji su se borili s talijanskim i britanskim kolonijalistima', rekao je svojim pristašama. Svjetske i regionalne sile okupljene u Kontaktnoj skupini za Libiju priznale su u petak na sastanku u Istanbulu ustaničko Prijelazno nacionalno vijeće (TNC) i ponovno su tražile Gadafijev odlazak s vlasti.

Gadafi je u petak svoju oporbu nazvao 'plaćenicima francuskog predsjednika Sarkozyja'. 'Ti štakori su naš narod zatočili u Bengaziju, Misrati i u planinama na Zapadu i oni im služe kao ljudski štit', rekao je i obećao da će ih pet milijuna naoružanih Libijaca pregaziti i osloboditi okupirane gradove. Vladine snage preuzele su kontrolu nad Zavijom u ožujku nakon dva tjedna sukoba s pobunjenicima i od tada je čvrsto drže pod kontrolom. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Meta urote, kaže Dodik: Amerikanci me žele ukloniti, a u SAD-u ima više gladnih nego u RS-u Slika nije dostupna Teror na starom kontinentu Gadafijev nećak: 'ISIS će u Europi izvesti napad poput onog 11. rujna'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene