Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusko priznanje Abhazije i Južne Osetije narušava suverenitet Gruzije, priopćili su u četvrtak ministri vanjskih poslova sedam industrijski najrazvijenijih zemalja


"Rusko priznanje neovisnosti Južne Osetije i Abhazije narušava teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije", stoji u zajedničkom priopćenju ministara G7 koje je objavio State Department.

Vezani članci Testiranje na koronavirus, ilustracija Jedna europska zemlja i WHO razvit će radar za pandemije: "Svijet više nikada neće biti nespreman" Sastanak G7 zemalja Prvi put uživo nakon dvije godine: Uskoro se sastaju ministri skupine G7, razgovarat će o nekoliko važnih tema

Ministri G7 pozvali su Rusiju da povuče svoje vojnike sa gruzijskog teritorija i da se pridržava odredaba sporazuma o prekidu vatre potpisanog 11. kolovoza.

"Izražavamo žaljenje zbog ruskog neumjerenog korištenja sile i zbog okupacije dijelova Gruzije", stoji u priopćenju skupine G7 koju čine Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i Sjedinjene Države.