Migrant ispao iz aviona (Foto: Profimedia/Reuters)
Migrant ispao iz aviona (Foto: Profimedia/Reuters)

Migrant iz Afrike sakrio se u dio aviona gdje su kotači i nadomak cilja ispao iz njega dok se avion pripremao za slijetanje na londonski aerodrom Heathrow u ponedjeljak. Nije preživio pad


John Baldock, Britanac koji se sunčao u dvorištu kuće u Claphamu pokraj Londona kad je pored njega pao migrant iz aviona Kenya Airwaysa, od šoka ne može govoriti.

Vezani članci Ilustracija: Nikola Cutuk/PIXSELL "Nedopustivo je da se u Hrvatskoj puca po ljudima, a policijsko objašnjenje je neuvjerljivo" Policija, ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Doznajemo: Ranjavanju migranta prethodio je napad na policajce. Kamenjem ih gađala veća skupina migranata

Migrant iz Afrike sakrio se u dio aviona gdje su kotači i nadomak cilja ispao iz njega dok se avion pripremao za slijetanje na Heathrow. Od siline udarca ostao je krater u dvorištu gdje je muškarac pao nadomak Baldocku. Vlasti pokušavaju identificirati stradalog čovjeka, a istražitelji u početku nisu bili sigurni niti o spolu žrtve zbog teškog stanja nakon pada.

Baldock se zbog šoka vratio roditeljima u rodni grad Exter.

"Bila sam u kuhinji i čula buku. Zatresla se prostorijja. Mislila sam da mi se kuća ruši. Pogledala sam kroz prozor i vidjela tijelo. John se vani sunčao. On je podstanar kod svog prijatelja, vlasnika kuće", ispričala je susjeda za britanski The Sun i dodala kako se John od šoka tresao i nije mogao govoriti.

"Tresao se i drhtao, jedva da je išta mogao reći. Moj suprug je pozvao policiju. Bilo je užasno", kazala je.

I Johnov prijatelj kaže da je mladić snažno potresen te da je sreća da nitko drugi nije bio u malom dvorištu.

"John je sretan da je živ. Spavao je kad je čuo snažan udarac. Tijelo je palo doslovno metar od njega. Bilo nas je nekoliko u kući u tom trenutku i srećom samo je jedan od nas bio u dvorištu. Nitko ne bi preživio taj udarac", kazao je Baldockov prijatelj.

Drugi susjed je dodao kako je isprva mislio da je to neki klošar zaspao, a onda je vidio da je cijelo dvorište i zid kuće poprskano krvlju.

Let iz Nairobija sletio je u zračnu luku Heathrow nakon devet i pol sati leta. Osoblje je nakon slijetanja u prostroru gdje se žrtva skrivala pronašlo torbu s vodom i hranom.