Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni kanibal pojeo bi 'Fritzl šnicl'

Fritzl odabrao zatvor daleko od kanibala koji ga želi pojesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvor koji će odabrati austrijski monstrum koji je zatočio i silovao svoju kćer 24 godine, Josef Fritzl, kao mjesto u kojem će služiti kaznu doživotnog zatvora, najvjerojatnije će biti Garsten, jedan od najmodernijih zatvora u Austriji, samo 30-ak minuta vožnje od grada Amstettena u kojem je počinio zločine.

Josef Fritzl osuđen prošli tjedan za ubojstvo, silovanje, ropstvo, prisilu i incest, u skladu s austrijskim zakonima ima slobodu izabrati između tri zatvora koja nude specijalne odjele za 'psihološke slučajeve' u kojem će služiti kaznu, piše Telegraph. Prema riječima njegova odvjetnika Rudolfa Mayera, odabrat će Garsten, bivši samostan, 30-ak minuta vožnje od svoje kuće u gradiću Amstettenu u kojem je bio zarobio svoju kćer i djecu koju je imao s njom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokantno: Gay mister ubio i namjeravao pojesti prijatelja! Slika nije dostupna Beskućnik kanibal pojeo svog cimera?

>> Fritzl proglašen krivim i osuđen na doživotnu kaznu u psihijatrijskoj ustanovi

U Garstenu će moći usavršavati svoj engleski ili učiti druge strane jezike, kao i zborsko pjevanje ili će trenirati u teretani koja je bolje opremljena od mnogih hotelskih. Kao zatvoreniku, na raspolaganju će mu biti mnoštvo hobija i zabave, uključujući tenis, pikado ili satovi slikanja. Zatvor koji je okružen prirodom, smatra se jednim od najboljih zatvora u Austriji, a zatvorenici na raspolaganju imaju svjetlo i svježi zrak kojih je sam Fritzl svoje žrtve lišavao. Inženjer koji bi na uvjetnu mogao biti pušten za 15 godina, moći će uživati i u jednoj od najvećih zatvorskih knjižnica u Austriji.

Nagodio s za bolji zatvor, nije htio postati 'šnicl'

Vjeruje se da je Fritzl priznao svoje zločine kako bi se mogao nagoditi s tužiteljstvom da kaznu služi u zatvoru po svom izboru, a sve zbog prijetnji najpoznatijeg austrijskog kanibala koji je govorio da će Fritzla pojesti ukoliko kaznu budu služili u istoj instituciji. Fritzl tvrdi da je priznao sve, nakon što je vidio svjedočanstvo svoje kćeri Elisabeth i shvatio da se 'ponašao bolesno'. Ali sumnja se da se priznanje dogodilo upravo zbog prijetnje da će ga kanibal Robert Ackermann pretvoriti u 'Fritzla šnicla'. Njegovi su ga odvjetnici upozorili da ukoliko ne prizna sve točke optužnice, sud će ga poslati da kaznu služi u umobolnici Goellersdorf u kojoj je smješten Ackerman koji se hvalio kako će pojesti Fritzla 'kao da je šnicl'.

>> Beskućnik kanibal pojeo svog cimera?

'Ljudi koji su zatvoreni zbog zlostavljanja djece uvijek loše prođu u zatvoru. Ostali zatvorenici Fritzla su zvali i 'Sotono, izađi da se igramo', a sada mu govore da će ga pojesti kanibal', rekao je jedan čuvar u zatvoru u kojem je smješten monstrum. Fritzl je i sam čitao u novinama kako je Ackermann, koji prezire pedofile i silovatelje obećao da će ga skuhati živoga, a čuvari će se praviti da nisu ništa vidjeli. Austrijski kanibal imao je 19 godina kada je pojeo mozak 49-godišnjeg Josefa Schweigera, nakon što mu je razbio lubanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene