Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Frenkel i službeno optužen za ubojstvo ruskog bankara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko državno odvjetništvo optužilo je u srijedu privatnog bankara Alekseja Frenkela za naručivanje ubojstva dopredsjednika Ruske središnje banke Andreja Kozlova u rujnu 2006., rekao je njegov odvjetnik agenciji Reuters.

Aleksej Frenkel, bivši čelnik privatne banke koju je Kozlov zatvorio tri mjeseca prije nego je ubijen, pritvoren je 11. siječnja, a sud je u ponedjeljak formalno odobrio njegovo uhićenje.

Pročitajte i ovo Novac - 1 "Upali smo u ralje" Bankar osumnjičen za potkradanje klijenata. Malo po malo - u 20 godina im uzeo milijune. Otkrili ga sasvim slučajno Slika nije dostupna AGENTI OKRUŽILI KUĆU FBI pretražuje kuću ruskog oligarha Deripaske. Bio je pod istragom zbog pranja novca

"Moj klijent je službeno optužen za organiziranje ubojstva Kozlova", rekao je Frenkelov odvjetnik Igor Trunov u telefonskom razgovoru. Frenkel je ustvrdio da nije kriv.

345-godišnji Frenkel je bio predsjednik uprave VIP-Banke sve dok joj Kozlov, koji se zauzimao za jasnoću u bankarskom sektoru, nije oduzeo dozvolu za rad, piše agencija France presse.

Kozlov je umro 14. rujna pošto su ga na izlazu s nogometnog igrališta u Moskvi iz vatrenog oružja teško ranile nepoznate osobe.

U sklopu istrage o ubojstvu uhićeno je sedmero osoba, među kojima izvršitelji i njihovi suradnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene