Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski borbeni zrakoplovi uništtili su pet libijskih vojnih zrakoplova i dva helikoptera u posljednja 24 sata u vojnoj bati Misrata, priopćile su francuske vojne snage.


Glasnogovornik oružanih snaga Thierry Burkhard je rekao kako je svih sedam libijskih letjelica uništeno dok su bile prizemljene u bazi u blizini grada Misrate koji drže pobunjenici dok su se pripremale izvesti napade u tom području.Ophodnja francuskih lovaca Rafale uz potporu jednog E2-C Hawkeye AWACS-a izvela je zračne udare tijekom noći, a oko 20 francuskih zrakoplova koje su potpomogli četiri tankera i jedan E3F AWACS napali su ciljeve tijekom dana, priopćile su oružane snage.

Vezani članci Cjepivo (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) WHO upozorava: "Cjepivo ne znači da će COVID-19 nestati, ne smijemo smanjiti oprez" Slika nije dostupna Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika

>> Obama: Misija u Libiji spasila već bezbroj života

Zračni udari su izvedeni u području Misrate i Zintana kao dio kampanje zapadne koalicije u okviru mandata UN-a da se zaustavi ofenziva snaga Moamera Gadafija na pobunjenike koji nastoje okončati njegovu 41-godišnju vladavinu. (Hina)