Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog zakona

Francuzi ukidaju nazive majka i otac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Francuskoj se radi na prijedlogu zakona, koji ne samo da bi legalizirao homoseksualne brakove, već i ukinuo nazive majka i otac, te uveo jedinstveni naziv – roditelj.

U prijedlogu zakona stoji da je 'brak zajednica dvoje ljudi različitog ili istog spola', piše Telegraph. Na svim bi dokumentima bi se tako nazivi majka i otac zamijenili jednim – roditelji.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja

Taj bi zakon također dao jednaka prava prilikom posvajanja djece kako heteroseksualnim, tako i homoseksualnim bračnim parovima. Papa Benedikt XVI pozvao je 30 francuskih biskupa i od njih zatražio da se bore protiv ovog novog zakona. 'Obitelj koja je temelj društvenog života je ugrožena na mnogim mjestima, slijedom koncepta ljudske prirode koji je dokazano neispravan', rekao je im je tada.

>> Pusić: HNS se zalaže za izjednačavanje heteroseksualnih i homoseksualnih brakova

Francuski predsjednik Francoise Hollande obećao je da će legalizirati homoseksualne brakove. Prijedlog ovog zakona njegovom će kabinetu biti predstavljen 31. listopada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene