Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se identitet

Francusko ministarstvo potvrdilo: "U Atlantiku smo našli i četvrto tijelo, nastavljamo dalje"

Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP)
Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Foto: Afp
Francusko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su u Atlantskom oceanu pronašli tijelo još jednog pomorca koji je prošlog vikenda stradao u havariji broda.

Pronađeno je još jedno tijelo nestalo nakon što je brod Bourbon Rhode potonuo u subotu u teritorijalnim vodama Martiniquea, potvrdili su iz francuskog Ministarstva obrane. 

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Nisu rekli je li riječ o nestalom hrvatskom pomorcu.

"Akcija spašavanja se nastavlja", potvrdilo je Ministarstvo.

Tijelo jednog od pomoraca pronađeno je i u ponedjeljak. U dogovoru s obitelji, identitet stradaloga nije otkriven. "Tijelo nestalog pomorca locirao je jedan od zrakoplova uključenih u potragu, a jedan od pet brodova uključenih u operaciju sudjelovao je u izvlačenju tijela", objavila je u tada francuska tvrtka Bourbon Offshore.

Prije toga su našli dva tijela, dosad ukupno četiri. Tri člana posade su spašena. Potraga je pokrenuta odmah nakon nesreće.

Nestale pomorce i kapetana iz Šibenika traže sve raspoložive snage francuskih i američkih vlasti. Od početka potrage na tom području sudjelovalo je deset komercijalnih plovila. Dnevne prelete izvodi Falcon 50 francuske mornarice, a podržava ga zrakoplov C 130 Hercules iz američke obalne straže.

Tegljač Bourbon Rhode potonuo je u Atlantiku prije nekoliko dana. Na brodu je bilo 14 pomoraca, među njima i Hrvat Dino Miškić iz Šibenika.

Tegljač je u vlasništvu francuske kompanije Bourbon Offshore, koja je već morala isplatiti veći novčani iznos nakon što je prije više od 10 godina potonuo brod Bourbon Dolphin. U toj je nesreći poginulo osam pomoraca.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene