Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Havarija Bourbon Rhodea

Potvrdio Bourbon Offshore: Sinoć pronađena tijela još dvojice pomoraca s broda hrvatskog kapetana, identiteti nisu poznati

Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr)
Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: Marine Nationale) Potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: Marine Nationale) Foto: Marine Nationale Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Nastavlja se potraga za posadom potonulog tegljača (Foto: Marine Nationale) - 2 Galerija 1/4 >>
Pronađena su tijela još dvojice pomoraca nestalih nakon što je prošlog tjedna potonuo tegljač francuske tvrtke Bourbon Offshore. Do sada su spašena tri od 14 članova posade, a pronađena su tri tijela. Za osmoricom pomoraca, uključujući i kapetana iz Hrvatske, još uvijek se traga.

Pronađena su tijela još dvojice pomoraca nestalih nakon što je brod Bourbon Rhode potonuo u subotu u teritorijalnim vodama Martiniquea, potvrdili su iz tvrtke Bourbon Offshore. Njihova je tijela izvukla posada tankera koji se priključio potrazi, a potom su prebačena na brod francuske mornarice Ventosa.

Identiteti danas pronađenih pomoraca još nisu poznati, pa se ne zna je li među njima i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Tijelo jednog od pomoraca pronađeno je i u ponedjeljak. U dogovoru s obitelji, identitet stradaloga nije otkriven. "Tijelo nestalog pomorca locirao je jedan od zrakoplova uključenih u potragu, a jedan od pet brodova uključenih u operaciju sudjelovao je u izvlačenju tijela", objavila je u tada francuska tvrtka.

Obitelj hrvatskog kapetana čeka vijesti s drugog kraja svijeta. "Mati mu kaže: 'Nemoj plakati. Molim te, okreni ton, malo se nasmij. Živ je on! Srce materino kaže da je on živ!'" rekao je Mario Miškić, otac nestalog kapetana. Ne gube nadu i vjeruju da će se njihov kapetan vratiti kući.

Nastavlja se operacija potrage za drugim nestalim članovima posade tegljača. Nestale pomorce i kapetana iz Šibenika traže sve raspoložive snage francuskih i američkih vlasti. Od početka akcije potrage na tom području sudjelovalo deset komercijalnih plovila. Dnevne prelete izvodi Falcon 50 francuske mornarice, a podržava ga zrakoplov C 130 Hercules iz američke obalne straže.

Do sada su spašena tri od 14 članova posade, a pronađena su tri tijela. Potraga je pokrenuta odmah nakon nesreće. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene