Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strogo zabranjeno

Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati

Krao kamenje s plaže Lampianu
Krao kamenje s plaže Lampianu Foto: Agencija za carinu i monopol/Getty Images
Turist iz Francuske morat će platiti između 500 i 3000 eura kazne jer je s plaže na talijanskom otoku Sardinijia uzeo 41 kilogram kamenja i kamenčića.

Oblutke i kamenje raznih veličina ukupne težine veće od 40 kilograma turist iz Francuske pokušao je prevesti u prtljažniku automobila.

U tom naumu u utorak ga je zaustavila talijanska policija dok se namjeravao ukrcati na trajekt iz Porto Torresa do Nice.

Krao kamenje s plaže Lampianu Zaplijenjeno kamenje s plaže (Foto: Agencija za carinu i monopol)

Kamenje je uzeo na plaži Lampianu, blizu Sassarija na Sardiniji.

Krao kamenje s plaže Lampianu Plaža Lampianu (Foto: Getty Images)

Turisti ljeti često uzimaju kamenje sa sardinijskih plaža, a to je zabranjeno lokalnim zakonom o prirodnom nasljeđu jer se smatra javnim dobrom. Francuz će morati platiti kaznu između 500 i 3000 eura, javila je agencija ANSA.

Aktualno VIDEO/FOTO Buktinja progutala zgradu: Više od 70 poginulih, broj mrtvih mogao bi rasti Požar u Johannesburgu - 4 Požar u Johannesburgu - 4 Foto: Afp Požar u Johannesburgu - 3 Požar u Johannesburgu - 3 Foto: Afp Požar u Johannesburgu - 1 Požar u Johannesburgu - 1 Foto: Afp +0 Požar u Johannesburgu - 2 Svijet VIDEO/FOTO Buktinja progutala zgradu: Više od 70 poginulih, broj mrtvih mogao bi rasti 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene