Morski pas, ilustracija (Foto: Getty Images)
Morski pas, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Francuskoj turistkinji morski je pas odgrizao ruke i jednu dojku u rijetkom napadu na jednom od pacifičkih otoka Polinezije.


Morski je pas teško ozlijedio 35-godišnju Francuskinju koja je s obitelji posjetila Polineziju. U napadu morskog psa žena je izgubile obje ruke i jednu dojku.

Vezani članci Morski pas kod Sumartina? Ma je li ono peraja... Uplašili se da su pored Brača snimili morskog psa, stručnjak tvrdi: "To je druga vrsta ribe" Riba je rastjerala kupače (screenshot: Dnevnik.hr) - 1 Panika na Viru: "Kupamo se mi, a onda u moru peraja!" Stručnjak objasnio što je to preplašilo kupače

Kako piše Daily Mail, 35-godišnja žena plivala je s otoka Moorea kada ju je morski pas napao. Francuskinja je u napadu izgubila obje ruke, objavile su u utorak hitne službe, a lokalni mediji prenose da joj je predator otkinuo i jednu dojku.

Napad se dogodio pred očima njezine obitelji, među kojima je bio i njezin šestogodišnji sin. Nakon što ju je morski pas napao, ženu su ubrzo vratili na obalu, gdje su joj liječnici odmah priskočili u pomoć. Vatrogasac Jean-Jacques Riveta rekao je da su se, srećom, na tom mjestu našle dvije medicinske sestre koje su pomogle pružiti prvu pomoć.

Jedan je svjedok za lokalnu radijsku stanicu rekao da su scene izgledale zastrašujuće. ''Vidio sam ženu koja je ostala bez ruku. Lijeva ruka joj je visjela, a rebra na desnoj strani tijela su joj bila natečena. Svi su paničarili'', ispričao je.

Žena je u teškom, ali stabilnom stanju prebačena u bolnicu na obližnjem otoku Tahiti.

Daily Mail prenosi da je riječ o morskom psu vrste trupan oblokrilac. Napadi morskih pasa na Polineziji su rijetki, a prema Međunarodnom spisu napada morskih pasa, samo je šest potvrđenih neprovociranih napada od 1580. godine.