Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen otac troje djece

Francuski premijer o brutalnom napadu na vozača autobusa: "Pravosuđe će kazniti počinitelje tog gnjusnog zločina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski premijer Jean Castex obećao je u subotu da će počinitelji brutalnog napada na vozača autobusa, koji ih navodno nije želio pustiti u autobus bez zaštitnih maski, biti oštro kažnjeni.

Castex je, odgovarajući na traženja političara da se oštro postupi prema četiri napadača na vozača, obećao da će pravosuđe "kazniti počinitelje tog gnjusnog zločina".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREMINUO VOZAČ AUTOBUSA Od putnika je tražio da stave maske, oni su ga pretukli na smrt: "Odlučili smo ga pustiti. Liječnici su se složili" Slika nije dostupna PREUSTROJ KABINETA Dobio mandat: Macron imenovao Jeana Castexa novim premijerom

Nakon napada je vozaču autobusa, koji je bio u kasnim pedesetim godinama života, prvo utvrđena moždana smrt te je u petak preminuo. Napad koji se dogodio ranije ovoga tjedna u Bayonneu, na jugozapadu Francuske, izazvao je šok i gnjev u Francuskoj.

Po lokalnim medijima, vozač je na autobusnoj stanici odbio pustiti trojicu muškaraca koji su željeli ući u autobus bez maske i vozne karte. Četvrti muškarac je ušao u autobus a vozač je zatražio da pokaže kartu. Muškarac ga je počeo vrijeđati i udario ga je u glavu.

Vozač je potom izguran iz autobusa a skupina ga je napala udarajući ga u glavu i gornji dio tijela, rekao je jedan svjedok listu Le Parisien. Drugi je svjedok rekao da je vozač, kad su mu ljudi pomogli da se pridigne, krvario i nije uspijevao hodati a zatim se srušio. Napadači su pobjegli.

Vozač Philippe M je imao troje djece i planirao se uskoro umiroviti.

"Ovo je kao noćna mora", rekla je njegova supruga Veronique francuskim medijima. "Ne činite to zbog autobusne karte. Ne možete ubiti nekoga samo tako".

Uhićena su četiri osumnjičenika a pod istragom za pokušaj ubojstva su jedan 22-godišnjak i jedan 23-godišnjak.

Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin je za posjeta Bayonneu u subotu smrt vozača nazvao "apsolutno gnjusnim, nepojmljivim činom".

Tijekom proteklog tjedna u Francuskoj su održani skupovi podrške i bdijenja za vozača.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene