Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah stigla i zamjena

Francuski ministar unutarnjih poslova podnio ostavku zbog nepotizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Roux, o kojem se vodi istraga zbog zapošljavanja kćeri tinejdžerki, dao je u utorak ostavku vladi i odmah ga ja na tom osjetljivom položaju zamijenio sadašnji državni tajnik za trgovinu Matthias Fekl.

"Svakodnevna odgovornost koju nalaže stalna borba protiv terorizma i delinkvencije ne dopušta zanemarivanje ni jedne optužbe", rekao je u obranu svog poštenja socijalistički ministar tijekom kratke konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Francuski predsjednik Francois Hollande je odmah imenovao Matthiasa Fekla (39) ministrom unutrašnjih poslova, na ključnu funkciju u zemlji koja živi pod visokom prijetnjom terorizma i u režimu izvanrednog stanja.

Tijekom konferencije za novinare Le Roux je rekao da ne želi poremetiti rad vlade.

"Tvrdim da sam bio pošten u međuljudskim odnosima kao i u svim mojim političkim djelovanjima", rekao je.

Francusko financijsko državno tužiteljstvo je objavilo u utorak da vodi istragu, usred izborne kampanje, o aferi koja odjekuje nakon skandala fiktivnih zapošljavanja konzervativnog kandidata Francoisa Fillona.

Socijalistički ministar Le Roux (51) inzistira da su ljetni poslovi njegovih kćeri bili legitimni i da su odgovarali stvarno obavljenim zadacima.

Blizak Francoisu Hollandeu, on je bio zastupnik od 1997. do prosinca 2016. kada je ušao u vladu.

Optužbe protiv ministra Le Rouxa iznesene su u ponedjeljak u emisiji Quotidien TV, kada ga je novinar upitao o ljetnim poslovima njegovih kćeri između 2009. i 2016.

Njegove kćeri počele su raditi za njega kada su imale 15 ili 16 godina i zajedno su skupile 24 ugovora na određeno vrijeme vrijedna ukupno 55.000 eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene