Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest mrtvih, 30 ozlijeđenih

Francuske željeznice: Uzrok iskakanja vlaka je kvar na tračnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzrok stravične željezničke nesreće kod Pariza, u kojoj je poginulo najmanje 6 osoba dok ih je 30-ak ozlijeđeno, je kvar na tračnicama, objavljeno je iz francuskih željeznica (SNCF).

U toj državnoj kompaniji kažu da se otkačila jedna metalna šipka koja je spajala dvije tračnice te da je to uzrok nesreće, piše BBC. Već je ranije tijekom dana francuski ministar prijevoza Frederic Cuvillier u subotu je rekao kako uzrok nesreće nije ljudska pogreška.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

"Na sreću strojovođa je iznimno dobro i brzo reagirao odmah povukavši kočnicu, zbog čega je izbjegnut sudar s vlakom koji je dolazio iz suprotnoga smjera", rekao je Cuvillier.

>> Spasioce gađali kamenjem: Pokušali pokrasti žrtve pretvarajući se da ih spašavaju

Tvrtka je objavila da se metalni konektor olabavio i poluga otkačila 200 metara o postaje u koju je udario. Istraga se sada usmjeruje na pronalaženje odgovora na pitanje kako je do tog kvara došlo.

Vlak se, inače, nije trebao zaustaviti u Bretigny-sur-Orgeu, a putnici su rekli lokalnim medijima kako je vozio brzo dok je prilazio kolodvoru.

Riječ je o jednoj od najtežih željezničkih nesreća koje su se u posljednjih 25 godina dogodile u toj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene