Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veće kontrole

ZBOG PIJANIH NAVIJAČA Francuzi traže zabranu točenja alkohola na ulicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska vlada pozvala je na zabranu točenja i prodavanja alkohola, kao dio mjera kontrole i smanjenja nasilja na ulicama Francuske.

Ova odredba francuske vlade dolazi nakon niza sukoba navijača, osobito onih između navijača Rusije i Engleske, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Francuski predsjednik Emmanuel Macron Oslobađanje taoca prioritet Macron poručio izraelskom premijeru: "Vaše operacije u pojasu Gaze moraju prestati" Xi Jinping i Emmanuel Macron Diplomatski odnosi Kineski predsjednik sastao se s Macronom: Stiže i u hrvatsko susjedstvo

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve rekao je kako je poduzeo sve mjere ne bi li se zabranila 'prodaja, konzumiranje i transport alkoholnih pića u osjetljivim područjima na dan kad se održava utakmica, dan prije utakmice, te na dane kad su otvorene fan zone'.

Kao 'osjetljiva područja' definirane su javne površine i trgovine. Na lokalnoj razini može se zabraniti i posluživanje na terasama kafića i restorana jer se boce i čaše mogu korstiti kao oružje.

Iako je na dan 'okršaja' između Rusije i Engleske koji je završio neriješenim rezultatom, policija patrolirala ulicama Pariza u nadi da će tako spriječiti neželjene incidente, uočen je velik broj navijača s alkoholom u rukama. Zablježeni su slučajevi ulične prodaje vina navijačima, što pokazuje koliko je jednostavno doći do alkohola na ulicama Pariza.

Fizički okršaj navijača engleske i ruske nogometne reprezentacije odjeknuo je u svim svjetskim medijima, a UEFA je zaprijetila izbacivanjem ruske i engleske reprezentacije s Eura ako se nastave izgredi njihovih navijača.

 

 

Prema pisanjima francuskih medija, ruski su navijači prije dolaska u Francusku najavili da će biti nemilosrdni.

Prije susreta Hrvatska - Turska na pariškom Parku prinčeva dogodio se veliki izgred nekoliko stotina metara od ulaza na stadion. Prema neslužbenim informacijama, navijači lokalnog PSG-a potpomognuti dijelom srpskih navijača napali su turske navijače prije utakmice Hrvatske i Turske.

Poginuo navijač Sjeverne Irske

Francuska policija izvijestila je u ponedjeljak da je muškarac, u dobi od 25 godina, pao sa osam metara u more nakon što je navodno pokušao hodati po zidiću, piše The Local.

'Popeo se ne prepreku na plaži i pao u more. Zbog siline udarca glavom preminuo je na mjestu nesreće', rekla je glasnogovornica francuske policije u Nici.

Dodala je kako je prema riječima očevidaca muškarac bio u alkoholiziranom stanju, a riječ je o navijaču Sjeverne Irske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene